Romige herfststamppot met knolselderij, boerenkool en krokante uien

herfststamppot

Als de dagen korter worden, is er niets zo troostrijk als een dampende stamppot. Deze moderne variant combineert knolselderij en aardappel voor een romige basis, met boerenkool voor extra bite en pit. Afgewerkt met krokant gebakken uitjes krijg je een gerecht dat zowel klassiek als verrassend licht aanvoelt. Dankzij een paar slimme keukenhulpjes zet je dit comfortfood zonder moeite op tafel.

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 300 g knolselderij, in blokjes
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 1 rode ui, in ringen
  • 50 g roomboter
  • 100 ml warme melk
  • Zout & peper
  • Nootmuskaat

Bereiding

1. Aardappelen en knolselderij koken

  • Schil de aardappelen eenvoudig met de elektrische aardappelschiller.
  • Snijd samen met de knolselderij in blokjes en kook gaar in ruim gezouten water (ca. 20 minuten).

2. Boerenkool stoven

  • Voeg de boerenkool de laatste 8 minuten toe aan de pan met aardappelen en knolselderij.

3. Ui krokant bakken

  • Gebruik de staafmixer met hak-opzetstuk om de ui in ringen te snijden.
  • Bak de ringen in een beetje boter tot ze goudbruin en krokant zijn. Zet apart.

4. Stampen

  • Giet de aardappelen, knolselderij en boerenkool af.
  • Voeg de warme melk (opgewarmd in de waterkoker) en de boter toe.
  • Stamp fijn tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat.

5. Serveren

  • Schep de stamppot op de borden en bestrooi royaal met de krokante uienringen.

Tip

Lekker met rookworst, speklapjes of een vegetarische braadworst uit de airfryer. En als drankje erbij? Een romige cappuccino of latte, gezet met de espressomachine en afgemaakt met luchtig schuim uit de melkopschuimer.

Volgende lezen
grilledsalmon
Herfstquiche