Een lauwwarme herfstsalade vol kleur en contrast: zoete, geroosterde pompoen, zoute feta, knapperige noten en een frisse honing-balsamicodressing. Perfect voor een doordeweekse avond of als feestelijk bijgerecht. Serveer direct na het roosteren voor de mooiste balans tussen warm en fris.
Ingrediënten (2 personen)
Salade
- 300 g flespompoen, geschild en in blokjes (ca. 2 cm)
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing
- ½ tl kaneel
- Zout en zwarte peper
- 75 g veldsla of jonge spinazie
- 50 g feta, verkruimeld
- 2 el walnoten, grof gehakt
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- Handje granaatappelpitten (optioneel)
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl honing
- ½ tl milde mosterd
- Zout en peper
Benodigdheden
- Elektrische aardappelschiller (voor het schillen van de pompoen)
- Elektronische keukenweegschaal (voor exacte hoeveelheden)
- Airfryer
- Blender (optioneel, voor extra gladde dressing)
- Broodbakmachine (optioneel, voor vers brood erbij)
Bereidingswijze
-
Voorbereiden
Schil de pompoen met de elektrische aardappelschiller. Weeg 300 g af op de keukenweegschaal en snijd in blokjes.
-
Kruiden
Meng de blokjes met olijfolie, honing, kaneel, zout en peper in een kom.
-
Roosteren
Verwarm de airfryer voor op 190°C. Verspreid de pompoen in één laag en rooster 15–20 min. tot goudbruin en zacht; schud halverwege even om.
-
Dressing
Klop olie, balsamico, honing, mosterd, zout en peper door elkaar. Voor een zijdezachte structuur kan dit kort in de blender.
-
Opbouwen
Verdeel veldsla/spinazie over borden. Voeg warme pompoen, rode ui, walnoten, feta en eventueel granaatappel toe. Lepel de dressing erover.
Tips & variaties
- Extra crunch: rooster de walnoten 4–5 min. mee in de airfryer.
- Zachter van smaak: vervang feta door zachte geitenkaas.
- Compleet diner: serveer met plakken warm brood uit de broodbakmachine.








